opendns-familyshieldInternet és un lloc lliure, amb tot el que això comporta. Això vol dir que podrem accedir a pràcticament qualsevol tipus de lloc web. Això per a un adult pot no suposar un problema, però si tenim nens per casa i volem que aprenguin a fer servir internet podrem veure’ns en un compromís degut a la gran proliferació de continguts inadequats per a ells.

Al mercat hi ha molts productes que prometen filtrar el que veiem perquè els nens no es trobin amb coses que no haurien de veure, però la majoria de les vegades o no funcionen del tot bé o són molt cars o directament són una enganyifa. De la mà dels nois de OpenDNS arriba FamilyShield, que promet ser el filtre definitiu.

FamilyShield és simplement un servidor DNS que haurem de configurar o bé al nostre ordinador o bé en el nostre router, perquè així funcioni amb tots els dispositius que es connectin a ell sense necessitat de configurar cada un de forma individual. Concretament cal usar les IP 208.67.222.123 i 208.67.220.123, encara que si no som molt experts en el tema, a la web ofereixen manuals per a tot tipus de dispositius. Aquí teniu l’oficial.

Si voleu comprobar que ho heu configurat correctament, podeu realitzar una prova anant al web https://welcome.opendns.com/. Si sota la imatge del check veieu escrit Welcome to OpenDNS!, significa que ho heu fet be i el filtratge ja està actiu.

Segons OpenDNS, aquest filtre estarà sempre actualitzat amb els dominis de llocs per a adults o llocs plens de malware i phishing. Un altre punt molt a favor de FamilyShield és que és completament gratuït el que ho fa més que atractiu. Un dels punts en contra d’usar una cosa així és que és relativament més lent que els DNS de la nostra companyia d’internet, encara que sincerament això no deixa de ser una cosa anecdòtica, res que es noti realment.

Funciona realment bé pel filtratge de llocs web. Sens dubte és una opció genial si volem evitar aquest tipus de continguts ja que a part de ser completament gratuït té darrere a la comunitat de OpenDNS, amb tot el respecte que s’han guanyat.

A més, si utilitzem els serveis de SafeSearch de Google aplicarem una capa de protecció addicional al filtratge de continguts.

0 comentaris

Deixa un comentari

CONTACTA'NS

Els vostres suggeriments ens ajudaran a millorar.

Enviant

©2020 AFA CEIP Lluis Piquer, Tots els drets reservats | Condicions d'ús | Avís legalPolítica de galetes | Política de privadesa

Entra amb les teves credencials

Heu perdut la contrasenya?