CEIP Lluís Piquer és una escola pública de Parets del Vallès (Vallès Oriental). Considerada l’escola més antiga de Parets, fou construïda el dia 11 d’abril de 1926, per l’arquitecte barceloní Mariano Romaní i Rius, i inaugurada el dia 22 de setembre de 1928.

Antigament l’ensenyament a Parets era molt escàs, ja que els nens i nenes ajudaven a les seves famílies principalment en les tasques agrícoles, fet que provocava un gran absentisme escolar.

A més, les condicions en les que s’impartien les classes no eren molt envejables ja que normalment feien classe a casa dels mestres i separats per sexe. Els nens solien fer classe on està l’Ajuntament i les nenes a una casa del Carrer Sant Antoni. Els mestres no eren de Parets, solien venir de fora i les seves condicions tampoc eren molt bones, ja que vivien en una petita habitació prop d’on es feien les classes o, fins i tot, en el mateix edifici.

Però això va canviar quan van decidir comprar uns terrenys i construir l’escola Lluís Piquer, així els nens i nenes podien ser escolaritzats en unes condicions físiques i materials adequades. Popularment va ser coneguda com Escola Nacional, però actualment rep el nom de Lluís Piquer en honor a un mestre que, durant la guerra civil, per raons polítiques van ser afusellats ell i els seus dos fills.

Lluís Piquer i Jové va ser mestre i farmacèutic, fill d’una família benestant de Lleida. Durant la seva vida es va casar i va tenir 8 fills, dels que 3 encara viuen. Piquer es va traslladar a Parets el 1933 coincidint amb la 2a República i va fer de mestre al centre que porta el seu nom. Durant la Guerra civil Piquer va ser afussellat a la zona de Can Valls, pròxima a la carretera de Sabadell a Granollers, juntament amb dos dels seus fills que tenien afinitats ultraconservadores i que segons algunes fonts estaven a favor de l’Alzamiento franquista. No va ser fins els anys 60 quan es va canviar el nom de l’escola per adoptar l’actual de Lluís Piquer.

Al principi l’escola era simètrica i es dividia en dues parts; un espai per nens, un altre per nenes i enmig de l’escola hi havia un espai comú.

Actualment es conserva l’edifici inicial amb les seves típiques arcades. Aquest edifici ha sofert vàries remodelacions i ampliacions, fins a convertir-se en el modern centre actual.

CONTACTA'NS

Els vostres suggeriments ens ajudaran a millorar.

Enviant

©2017 AMPA CEIP Lluis Piquer, Tots els drets reservats | Condicions d'ús | Avís legalPolítica de galetes | Política de privadesa

Entra amb les teves credencials

o    

Heu perdut la contrasenya?

Create Account