CEIP Lluís Piquer és una escola pública de Parets del Vallès (Vallès Oriental). Considerada l’escola més antiga de Parets, fou construïda el dia 11 d’abril de 1926, per l’arquitecte barceloní Mariano Romaní i Rius, i inaugurada el dia 22 de setembre de 1928.

Antigament l’ensenyament a Parets era molt escàs, ja que els nens i nenes ajudaven a les seves famílies principalment en les tasques agrícoles, fet que provocava un gran absentisme escolar.

A més, les condicions en les que s’impartien les classes no eren gens envejables ja que normalment feien classe a casa dels mestres i separats per sexe. Els nens solien fer classe on està l’Ajuntament i les nenes a una casa del Carrer Sant Antoni. Els mestres no eren de Parets, solien venir de fora i les seves condicions tampoc eren molt bones, ja que vivien en una petita habitació prop d’on es feien les classes o, fins i tot, en el mateix edifici.

Però això va canviar quan van decidir comprar uns terrenys i construir l’escola Lluís Piquer, així els nens i nenes podien ser escolaritzats en unes condicions físiques i materials adequades.

Al principi l’escola era simètrica i es dividia en dues parts; un espai per nens, un altre per nenes i enmig de l’escola hi havia un espai comú.

Actualment es conserva l’edifici inicial amb les seves típiques arcades. Aquest edifici ha sofert vàries remodelacions i ampliacions, fins a convertir-se en el modern centre actual.

©2021 AFA CEIP Lluis Piquer, Tots els drets reservats | Condicions d'ús | Avís legalPolítica de galetes | Política de privadesa

CONTACTA'NS

Els vostres suggeriments ens ajudaran a millorar.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?